Pozsonyi kifli

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:






Elkészítése:

A lisztet a hájjal jól elmorzsoljuk. Az élesztót kb. 1 dl tejben 1 kanál cukorral felfuttatjuk, a többi cukrot a liszttel elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejföld és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk és kidolgozzuk simára. Vékonyra sodorjuk (kisujjnyi) és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Enyhén zsírozott tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben, magas hőfokon sütjük - világosra. A darált diót reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral és 3-4 kanál lekvárral elkeverjük, a kisodort tészta egyik szélére rákenjük. kb. 65-75 db lesz belőle. Bedobozolva sokáig elálló kifli lesz belőle.
Érdemes a tésztát betöltés után pihentetni és legalább kétszer átkenni tojássárgájával.

JÓ ÉTVÁGYAT!